Arató azt ígéri, nem nő a tankönyvek ára

FMH - Várhatóan nem emelkedik a tankönyvek ára a most induló tanévben - közölte Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

feol.hu

Arató Gergely elmondta, hogy az oktatási tárca vezetője a tankönyves szövetséggel egyeztetve nem változtatott az árkorláton.
Az iskolák 3475-féle tankönyvből rendelhetnek, a kormány összesen közel 7 milliárd forinttal támogatja az ingyenes, illetve kedvezményes tankönyvellátást, a kiadványok felét így gyakorlatilag az állam fizeti ki. A költségvetés a tanulók tankönyvellátásához általános támogatásként ezer forint hozzájárulást biztosít, a tanulók ingyenes tankönyvellátásához pedig tízezer forintot.
Az államtitkár beszámolt arról is, hogy az oktatási és kulturális miniszter jóváhagyta a 2009. évi képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítésre, óvodai fejlesztő programra valamint az esélykiegyenlítő programokban résztvevő pedagógusoknak juttatható kiegészítő illetményekre igényelt támogatásokat. 
E célra szeptembertől decemberig az oktatási tárca így 3,4 milliárd forintot fordít.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!