Negyven helyett nyolcvan - korszerűsítik a Pusztaszabolcs-Börgönd vasútvonalat

FMH - A Pusztaszabolcs-Börgönd vasúti vonalszakasz átépítése július 13-án kezdődik és hatvan napig tart - jelentette be a kivitelező cég projektvezetője Zichyújfaluban hétfőn.

feol.hu

Muskovics György a beruházást bemutató lakossági fórumon elmondta, két hónapig nem közlekednek a vonatok ezen a szakaszon, s a felújítás után a jelenlegi 40 helyett óránként 80 kilométeres sebességgel tudnak majd haladni a szerelvények. 
Készülnek a tervek a vonal villamosítására, lévén a Budapest-Kelenföld-Székesfehérvár vasúti fővonal felújítása idején valamennyi tehervonatot, továbbá a főváros és Székesfehérvár között meg nem álló személyszállító vonatokat erre terelik el - mondta Muskovics György.
A fórumon több hozzászóló a felszállás-leszállás jelenlegi nehézségeiről számolt be, mások a zajvédelmi lehetőségekről érdeklődtek. Ezekkel kapcsolatban a projektvezető rámutatott: az új, korszerű technológiák - például a magasperon - kiépítésével e problémák megoldódnak. 
A Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal megújítása 54 milliárd forintba kerül, amely európai uniós támogatással valósul meg. A munkálatok idén áprilisban kezdődtek el, Gárdonyban már megújult két vágány és egy peron, s dolgoznak Martonvásáron is.
A projektvezető szerint a fővonalon az igazán látványos és gyors fejlesztések augusztus 24-én, a MÁV téli menetrendjének életbe lépésekor indulnak el.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!