Kutya örökbefogadó nap lesz szombaton!

Kutya Örökbefogadó Napot szervez szombaton az Illatos úti Ebtelepen a Vigyél Haza Alapítvány. A május 16-i rendezvény sikerét a helyszínen Novák Péter zenész, koreográfus, táncos, és barátai is segítik.

feol.hu

Ezzel egy időben kampányt indítanak a keverék ebek népszerűsítésére. Amint a szervezők közleményükben kiemelik, ezek a kutyák nemcsak okosak és hűségesek, de a betegségekre is kevésbé fogékonyak, mint fajtatiszta társaik.
Az esemény támogatója a Fressnapf üzletlánc, amely az örökbefogadott kutyákat védőoltással, országkódos mikrochippel, nyakörvvel és pórázzal látja el, valamint elvégzi rajtuk a féregtelenítő kezelést.
Az alapítványt egy éve hozták létre magánszemélyek, azzal a határozott céllal, hogy javítsák az Illatos úti Ebtelepre vitt állatok életkörülményeit és növeljék örökbefogadási esélyeiket. Az alapítvány kuratóriumában szerepet vállalt Novák Péter is.
Eddig 200 kutya került tőlük új gazdihoz. Jótékonysági akcióik és egyéb támogatások révén tavaly hőszigetelő gumiszőnyeget és orvosi ultrahangberendezést bocsátottak az Ebtelep rendelkezésére.
Az ideiglenes örökbefogadóknál a sérült, beteg, megműtött kutyák gyógyulása érdekében külön kenneleket hoznak létre, amíg végleges gazdát nem találnak számukra.

 MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!