Mielőtt útnak indulnak - a közlekedésről szerdán

FMH - Burkolat-felújítás, aszfaltozás, kaszálás miatt várhatók forgalomkorlátozások az ország útjain szerdán. Tájékozódjon előre itt!

feol.hu

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán az 1-es főút feletti hidat javítják. A 18-as km-nél a kapaszkodó sávot lezárták a járművek elől.
 
 
Az M3-as autópályán a 26–27 km között hídépítés miatt mindkét oldalon lezárták a belső sávot, a forgalmat sávelhúzással a külső és a leállósávba terelik.
 
 
Útépítők dolgoznak az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a Kecskemét-déli csomópont után. A 90-94 km között a munkagépek a külső sávot foglalják el. A határállomás közelében zajfogó falat építenek. A 170-es km közelében sötétedésig mindkét irányban csak egy sávon lehet haladni.
 
 
A 4-es főúton:
 
 - Újfehértó közelében, a 255–257 km között félpályás lezárás mellett felújítják a burkolatot,
 
 - az ajaki és a fényeslitkei elágazás között hasonló munkák miatt útszűkület lassítja az előrejutást. A kisvárdai elágazás közelében ugyancsak útépítők dolgoznak, két helyen is jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
 
 A 7-es főúton Székesfehérvár határában a 61-es km-nél aszfaltozás miatt sávlezárás nehezíti az előrejutást.
 
 A 10-es főúton az ürömi és a solymári elágazás között a 12-es km-nél parkolót építenek, útszűkületen kell áthajtani.
 
 A 14-es főúton Győrben felújítják a Mosoni Duna feletti Széchenyi hidat. A hídon az év közepéig váltakozva egy sávot elkerítenek a forgalom elől,
 
 A 33-as főúton:
 
 - Tiszafüreden útszűkület mellett az út menti növényzetet kaszálják,
 
 - Hortobágyon pedig útépítők dolgoznak. Szeptember végéig a félpályás lezárásnál nappal jelzőőrök, éjszaka pedig jelzőlámpa segíti az áthaladást.
 
 A 41-es főúton a vásárosnaményi Tisza hídon a 20 tonnás súlykorlátozás és a 30 km/h-s sebességkorlátozás változatlanul érvényben van. A nehezebb járművek táblákkal jelzett terelőút Mátészalka és Győrtelek közötti szakaszán csak úthasználati díj fizetésével közlekedhetnek. A hídtól néhány száz méterre, a Kraszna-hídon (az 52-es km-nél), valamint az ártéri száraz hídon (az 53-as km-nél) felújítási munka miatt csak egy sáv járható, és jelzőlámpa irányítja az áthaladást.
 
 Kompközlekedés:
 
 A balatoni kompok a szántódi kikötőből 7.00 és 19.00, Tihanyból pedig 7.30 és 19.30 óra között óránként indulnak.
 
 A Dunán Dunaújváros és Szalkszentmárton között továbbra is szünetel a kompforgalom.
 
 A Tiszán mindenütt közlekednek a kompok.
 
 Lónya és Tiszamogyorós között még nem állították össze a pontonhidat, ott napkeltétől napnyugtáig komppal biztosítják az átkelést. Tiszadob és Tiszalúc, valamint Csongrád és Csépa között éjjel-nappal a pontonhídon kelhetnek át.

 (forrás: Magyar Közút)
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!