Kamiontilalom csütörtök estétől holnap estig

FMH - Aki autópályán szeretne közlekedni a hétvégén, jól teszi, ha még ma megveszi a matricát, mivel május 1-jén emelkedik az ár a nyári turistaszezon miatt. A napi korlátozásokról az utakon itt olvashat!

feol.hu

A nyári turisztikai időszak kezdetével, május 1-jétől a négynapos autópálya-matricák ára 1170 forintról 1530 forintra emelkedik. A magasabb árak 2009. szeptember 30-ig maradnak érvényben, utána ismét a csökkentett díjat kell fizetni az e-matricákért.
 
Az ünnep miatt a kamiontilalom ma 22.00 órától holnap, május 1-jén 22.00 óráig érvényben lesz. A szokásos hétvégi tilalom szombat 22.00 órától vasárnap 22.00 óráig is tiltja a 7,5 tonna össztömeg feletti, hazai és nemzetközi forgalomban közlekedő kamionok forgalmát.
 
A 6-os főúton az adonyi és a kisapostagi elágazás (56–80 km) között kivágják a közlekedésre veszélyes fákat. Szükség esetén a jelzőőrök néhány percre a forgalmat meg is állíthatják.
 
A 33-as főúton Hortobágyon (71-74 km) útépítők dolgoznak. A félpályás lezárásnál nappal jelzőőrök, éjszaka pedig jelzőlámpa segíti az áthaladást.
 
A 41-es főúton a vásárosnaményi Tisza hídon a 20 tonnás súlykorlátozás és a 30 km/h-s sebességkorlátozás változatlanul érvényben van. A nehezebb járművek táblákkal jelzett terelőút Mátészalka és Győrtelek közötti szakaszán csak úthasználati díj fizetésével közlekedhetnek. A hídtól néhány száz méterre, a Kraszna-hídon (az 52-es km-nél), valamint az ártéri száraz hídon (az 53-as km-nél) felújítási munka miatt csak egy sáv járható, és jelzőlámpa irányítja az áthaladást.
 
A 46-os főúton felújítják a simafői Malom-csatorna hídját, a 33-as km-nél. A május végéig tartó munkavégzés mellett a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa irányítja.
 
Az 52-es főúton Solt és Dunaföldvár között felújítják a Kis-Duna feletti hidat. Az 59-es km-nél csak egy sáv járható és jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A munka idejére 7,5 t súlykorlátozást és 2,5 m szélességkorlátozást vezettek be.
 
Az 55-ös főúton felújítják a bajai Türr István hidat. Késő őszig az egyik konzolon, váltakozó irányban haladhat át a forgalom. Az áthajtást jelzőlámpa szabályozza, torlódásra számítsanak.
 
Heves megyében a Kisköre és Tiszanána közötti összekötő úton felújítási munkák folynak. A forgalmat Kömlő felé terelik.
 
(forrás: Magyar Közút)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!