Eladósodás vár gyermekeinkre is?

FMH - A legtöbb mai gyerek már azelőtt eladósodik mielőtt egy fillért is keresett volna. Gondoljunk csak mobiltelefon számlára, a diákhitelre, bankkártyákra, amelyek jelentős kiadást jelentenek, holott a gyereknek bevétele még nincs.

feol.hu

Eladósodott nemzedéket nevelünk, mert csak arra tanítjuk gyermekeinket, hogy hogyan kell elkölteni a pénzt, azonban arról, hogy hogyan kell pénzt keresni és megtakarítani szó sem esik. "A válság rávilágít arra, hogy eladósodás vár gyermekeinkre, ha nem tanulnak meg a pénzzel bánni." - mondta Alkér Orsolya az eletrevalogyerek.hu/blog szerzője, gyereknevelési tanácsadó.
 
 Mielőbbi személetmód váltásra van szükség. Gyermekeinknek meg kell tanulnia bánni a pénzzel. Ehhez olyan egyszerű pénzügyi tapasztalatokra van szüksége, amelyet minden gyermek akár már kisiskolás korától megszerezhet. Fontos, hogy mielőbb megértessük a különbséget a hitel és betét valamint az adósság és vagyon között fogalmazta meg a válság hatására született gondolatait Alkér Orsolya.

OTS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!