Megkezdődött az ünnepség a Nemezeti Múzeumnál - sokan a kordonon kívülre szorultak

<b>FMH</b> - Megkezdődött a Nemzeti Múzeumnál az ünnepi műsor, de csak fémdetektoros kapu átlépése után lehet bejutni a múzeum előtti területre. A kordonon kívülről többen nemtetszésüknek adtak hangot, s hangosan skandálták: "vesszen a kordon" és "Gyurcsány takarodj"!

feol.hu

A Nemzeti Múzeum elé csak a fémdetektoros kapu átlépése után mehetnek be az érdeklődők. A múzeum előtti területre az Astoriánál és a Kálvin tér felől lehet bejutni a kordonon belülre, mindkét oldalon három-három átvizsgáló kaput állítottak fel. Zászlót nem vihet senki, csak ha egy méternél rövidebb és három centisnél vékonyabb a rúdja.
Az ünnepi műsor a Szózattal kezdődött, ez idő alatt a kordonon kívül többen skandálták, hogy "Vesszen a kordon!", "Gyurcsány takarodj!" a "Beengedik a birkákat?" kérdésre pedig hangos bégetéssel válaszoltak az ott tartózkodók, akik ezután a Nemzeti dal szavalásába, majd Kossuth-nóta éneklésébe kezdtek. Az ott elvonuló rendőröket kifütyülték, és azt kiabálták, hogy "Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej". Nem sokkal később a rendőrök megkezdték a bekiabálók igazoltatását.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!