Erősödött a forint

<b>Budapest</b> - Kedden kora reggel a forint végre erősödött az euróhoz és a dollárhoz képest. Persze túlzott örömre egyelőre még nincs ok...

feol.hu

Röviddel 6 óra előtt az euró 309,56 forintot ért a hétfő késő esti 310,35 forint után (-0,25 százalék). A dollár 245,84 forintról 243,55 forintra gyengült (-0,93 százalék).
Ugyanekkor az euró 0,02 százalékkal 27,500 cseh koronára hanyatlott.
Az euró 0,06 százalékkal 4,7450 zlotyra erősödött.
A szakértők azzal számolnak, hogy rövid távon az euró valamivel 300 forint fölött stabilizálódhat. Arra azonban nem sok esélyt látnak, hogy 300 forint alá gyengüljön az euró, amíg a jegybank nem ismertet további részleteket terezett intervenciójáról, vagy kamatemelési szándékáról.  
A CIB Bank szerint az MNB vasárnapi verbális intervenciója stabilizálhatja rövid távon a forintot, az azonban nem biztos, hogy nincs szükség további intézkedésekre, így kamatemelésre. A jegybank szerepe korlátozott a magyarországi bizalom erősítése céljából, fiskális oldalról is szükség van lépésekre - tette hozzá a bank.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!