Emberség helyett szabály?

Budapest - A kalauz leszállította a vonatról a két fiút ahelyett, hogy bekísérte volna egy állomásra, vagy értesített volna valakit a lurkókról.

Kovalcsik Katalin

Mondhatni,  nem kötelessége egy jegykezelőnek két jegy nélkül utazó 12 évest istápolni, de megtehette volna. Ehelyett, mondják a gyerekek, leszállította őket a szerevényről.  Balogh-Fazekas Anita,  a MÁV-Start kommunikáció  munkatársa elmondta, vizsgálják az esetet. Az eddigi információk alapján szerdán nem  szállítottak le  Székesfehérvárról induló  vontaról senkit, de még minden lehetőséget megnéznek. Az üzletszabályzat szerint a vasúttársaság  a szállítást csak önmagával tehetetlen személy, illetve  kísérő nélkül utazni akaró 6 éves kor alatti gyermek esetében tagadhatja meg.  A szabályzat azt is tartalmazza, hogy  a vasút nem szállítja le a vonatról az egyedül utazó 18 évesnél fiatalabb gyermeket; a 10 évesnél  fiatalabb gyermeket és az őt kísérő egy utast; az önmagával tehetetlen beteget és egy kisérőjét; a terhes nőt.
  Bár a fiúk nem tudják melyik vonatra szálltak, így nehéz kinyomozni, ki tette őket le a prérin, de az illetékesek próbálkoznak. A vonaton is lehet fizetni,  de ha a társaság jogos követeléseinek beszedése nem biztosítható, az utas kizárható az utazásból. Így a szabályzat, és az emberség?! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!