Demonstrációt terveznek az adócsomag ellen!

Budapest - Mind a munkavállalói, mind a munkáltatói oldal markánsan elutasította a kormány adócsomagját az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén. Négy szakszervezeti tömörülés demonstrációt tart április 4-én, amennyiben a kormány továbbra sem veszi figyelembe érveiket az adócsomag kidolgozása során .

feol.hu

Horváth Lajos, a LIGA Szakszervezetek ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: a kormány adócsomagja jövedelemátcsoportosítást jelent a munkavállalóktól a munkaadók, valamint az alacsony jövedelműektől a magas jövedelműek felé.
Horváth Gábor, a munkáltatói oldal szóvivője csalódottságának adott hangot, mivel úgy vélte, a munkaadói oldal javaslataiból a kormány adócsomagjában egyetlen elemet sem találni.
Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára reakciójában a kormány korlátozott mozgásterét hangsúlyozta. Mint mondta, a csomagot úgy kellett kidolgozni, hogy a költségvetési hiány mértéke tartósan 3 százalék alatt maradjon.

Négy szakszervezeti tömörülés demonstrációt tart április 4-én, amennyiben a kormány továbbra sem veszi figyelembe érveiket az adócsomag kidolgozása során - jelentették be a szakszervezetek vezetői a Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésének szünetében, Budapesten.
A demonstrációhoz az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) csatlakozik.
"Tűrhetetlen, amire a kormány készül" - fogalmazott Borsik János, az Autonómok vezetője, hozzátéve, hogy a tüntetés és a tárgyalások nem zárják ki egymást.
Hernádvölgyi Andrea, az MSZOSZ alelnöke az MTI-nek elmondta: a demonstrációt a budapesti Kossuth térre tervezik, és legalább 10-15 ezer ember részvételére számítanak.


(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!