Újabb átverések, a jóhiszeműséget kihasználva

<b>Székesfehérvár</b> - Úgy néz ki, hiába a sok figyelmeztetés, az idős, egyedül élő embereket még mindig könnyű megtéveszteni, s jóhiszeműségüket kihasználva meglopni. A tettesek találkonysága nem ismer határokat: krumpli az önkormányzattól, lámpás kezelés...

feol.hu

Csütörtökön egy Dési utcában élő asszony jelzett lopást. A bejelentő elmondta, hogy 9.45 perc körüli időben két ismeretlen férfi kéredzkedett be lakásába azzal az ürüggyel, hogy krumplit hoztak számára az önkormányzat megbízásából. Miközben figyelmét elterelték, a szekrényben tartott pénztárcájából készpénzt vittek el. A helyszínről egy sötét színű autóval távoztak. 

Kora délután egy 71 éves asszony tett bejelentést a Szedreskertről. Lakásánál megjelent egy nő, aki társadalombiztosítási alkalmazottnak mondta magát és egy olyan lámpás kezelést ajánlott az idős asszony betegségére, amiért 60.000 forintot kért el. Az asszony mindennemű számla, illetve papír nélkül átadta a pénzt a nőnek, aki a pénzzel együtt eltávozott. 

A rendőrség továbbra is kéri, ne engedjenek be idegeneket a lakásaikba, bármilyen csábító ajánlattal, ajándékkal érkezzenek is! Ha ismeretlen próbál bejutni bármilyen ürüggyel, mielőtt ajtót nyitnak haladéktalanul hívják a 107-es, 112-es segélyhívó számot, ahol a rendőrség ügyeletesei megmondják mi legyen a követendő magatartás az idegennel szemben!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!