Kilencet ütöttek, simán nyertek

<b>Csíkszereda</b> - A 80 éves csíkszeredai jégkorongot ünneplő jubileumi torna második napján a meghívott Alba Volán SC együttese az SC Csíkszeredával csapott össze.

Bobory Balázs

A viadal első napján elképesztő fölényben játszott a HC Csíkszereda a Sportclub ellen, és 6-1-re nyert. Érthető a tradicionális SC gyengélkedése, az utóbbi hetekben arról lehetett hallani az egyesületnél, hogy anyagi nehézségek adódtak, ráadásul szörnyű tragédia is történt: elhunyt a klub lelke, motorja, Antal István... Staffan Lundh, a Sportclub vezetőedzője néhány napja azzal az indokkal állt fel a kispadról, hogy csapata esélytelen a román bajnoki döntőben az HC-val szemben, így megfutamodott. Nem csoda hát, hogy a városi rangadón a Mol Liga-győztese simán győzött.

Érdekes, ahogy a helyi emberek viszonyulnak a két alakulat versengéséhez, rivalizálásához. Sokan semmi pénzért nem szorítanának a HC-nak, hiszen a Sportclub az Isten. Vannak azonban olyanok, akik egy új korszak kezdetének tekintik az ifjabbik szeredai klub életre hívását, egyébként Kurkó György elnök és üzletember anyagi ráfordítást nem sajnálva remek együttest hozott létre az erdélyi városban. A helyi napilap, a Csíki Hírlap egyik munkatársa azt is kifejtette, hogy nagyon sokan kíváncsiak az Alba Volánra Szeredában, ünnep a fehérváriak látogatása ebben a hokivárosban.

Ted Sator együttese egyébként szerda délelőtt edzett a Vákár Lajos Jégcsarnokban. Az ebéd utáni csendes pihenőt követően az amerikai vezetőedző megtartotta a mérkőzés előtti eligazítást.

- Sokat fejlődött a HC az elmúlt egy évben, ez a keddi, SC elleni összecsapásukon is látszott. Igaz, az utóbbi együttesen látszott, hogy valami nincs rendben mostanság a klubnál, teljesen szétesett játékot mutatott az idősebb , a tradicionálisabb szeredai alakulat. A torna után okosabbak leszünk - mondta ifjabb Ocskay Gábor, az Alba Volán SC csapatkapitánya.

- Nem is emlékszem, mikor jártam itt utoljára, talán még fradistaként, az előkészítő korosztállyal. Kíváncsian várom, milyen mérkőzések várnak ránk - tette hozzá Fekete Dániel, az albások tavaly nyáron igazolt támadója.

A várakozástól elmaradt az érdeklődés, mindössze 1200 néző gondolta úgy, hogy megtekinti a két kék-fehér alakulat találkozóját. A Volán - Szuper - Bonni, Byström, Guerriero, Martz, Fekete, Hováth, Tokaji, Palkovics, Ocskay, Kovács, Martens, Jobb, Sofron, Nagy G., Hegyi, Ondrejcik, Fodor, Vaszjunyin, Benk, Tóth A. - hamar tudatosította a hazaiakban, hogy nem nagyon lehet esélyük, már az ötödik percben vezettek a fehérváriak két gyönyörű góllal, melyet Palkovics és Nagy G. ütött. Az első harmad fele nyomasztó albás fölénnyel telt, de a közlekedésiek egykori hálóőre, Rajz Tamás - aki már régen befejezte a játékot, de sérülés miatt aktíválták a szeredaiak - ekkor nagyszerűen védett.

A második harmadbeli mészárlást a helyiek nem szívesen nézték, az albások öt gólt rámoltak be a szeredai kapuba. Fekete kétszer, Sofron, Kovács és Vaszjunyin egyszer-egyszer talált be, láthatóan élvezték a játékot a vendégek, 0-7.

A befejező játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy kétszámjegyű lesz-e a különbség, illetve a Szuper helyére beálló Hetényi is makulátlan marad-e. Kovács és a fiatal Tóth Adrián szépségdíjas góljaival már 0-9-es állás virított az eredményjelzőn. Végül ennyi is maradt a találkozó végén, ma délután, magyar idő szerint 15.30-tól eldől, hogy az Alba vagy a HC nyeri a jubileumi tornát és az 5000 eurót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!