Gyűjtést szervez a Vöröskereszt Fehérváron is

<b>Székesfehérvár</b> - Rászorulóknak nyújthatnak segítő kezet az emberek, a Magyar Vöröskereszt szombaton országszerte, harminc városban hordozható perselyekbe várja az adományokat. Fehérváron az összegyűlt forintokból élelmiszercsomagot állítanak össze, hogy kevesebb éhes száj maradjon étel nélkül.

feol.hu

A kezdeményezés kifejezetten a helyi szükségletek kielégítésére irányul, vagyis a gyűjtés célja területenként eltérő. Van olyan város, ahol sérült gyermekek nyári táboroztatását kívánják finanszírozni az akció révén, máshol szűrővizsgálatokat szerveznek vagy autista fiatalokat támogatnak az adományokból - tájékoztatta a karitatív szervezet az MTI-t.
A gyűjtések helyszínére, időtartamára és céljára vonatkozóan a www.voroskereszt.hu honlapon találhatnak információkat az érdeklődők.
A jelenlegi gazdasági válság idején különösen fontossá vált a nehéz helyzetben élő embertársaink támogatása, ami az adománygyűjtés terén új, az emberek közvetlen megszólítására építő módszerek alkalmazását teszi szükségessé. A Magyar Vöröskereszt kezdeményezése - amelyet a nyugat-európai Vöröskereszt-szervezetek már régóta sikerrel alkalmaznak - nem egyetlen alkalomra szól: a szervezet önkéntesei ezentúl minden hónap második szombatján kint lesznek perselyeikkel az utcákon.
Az önkéntesek - akiknek ruházatán jól láthatóan fel lesz tüntetve a Magyar Vöröskereszt emblémája - kizárólag a közterületeken tevékenykednek, lakásokban és intézményekben nem folytatnak adománygyűjtést.

Székesfehérváron az Alba Pláza előtti téren várják az adományokat 10-14 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!