Cozma-emlékműre gyűjtenek

<b>FMH</b> - <em>Marian Cozma</em> emlékére CD már készült, most pedig emlékművet kívánnak állítani az MKB Veszprém és a román válogatott meggyilkolt kézilabdázójának, Veszprémben.

feol.hu

A nemes célra a helyi szurkolói klub kezdeményezett adománygyűjtést. 

- A csapat "örökös tagjának" tiszteletére valószínűleg 2010. október 8-án, Cozma születésnapján állítanánk fel az alkotást, amely lehet dombormű, mell- vagy egész alakos szobor - tájékoztatott szerdán Remport Csaba, a gyűjtést szervező társaság elnöke, aki hozzátette: ez attól függ, hogy mennyi pénz jön össze az adományokból. A befizetett összegről mindenkinek igazolást állítanak ki az adójóváíráshoz.

Remport a civil kezdeményezésről már egyeztetett Debreczenyi János polgármesterrel is, aki a város támogatásáról biztosította a szurkolói klubot, illetve annak nemes akcióját.
Remport Csaba szerint Marian Cozma szobrának elhelyezéséről még korai lenne dönteni, de szerinte a Veszprém Arénánál lenne méltó helyen. A gyűjtés és emlékműállítás fővédnöki tisztét Mocsai Lajos, a kézilabdacsapat vezetőedzője vállalta el. (MTI)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!