Szűk esztendő közeleg Bicskén

<b>Bicske</b> - A költségvetési nadrágszíjat már most meghúzta a város testülete. Hamarosan ezt a bicskei gyerekek is észreveszik: csökken a tej- és gyümölcsadag.

S. Töttő Rita

Szűk esztendő elé néz a város, a bicskei iskolákban a tej- és gyümölcsellátást érintik  a megszorítások, amelyekről már néhány hónapja beszélnek a képviselők. Évek óta megkapják a gyerekek az állami és önkormányzati forrásból támogatott napi tej és gyümölcs adagjukat, ám erre most nem lát lehetőséget a város. Az iskolatej hetente kétszer, a gyümölcs is csak kétszer, háromszor jár a következő esztendőben -nyilatkozta Tessely Zoltán polgármester. A legszükségesebb intézkedések közé tartozik a Prohászka  utcai felüljáró lépcsőinek felújítása is, de csak a balesetveszély elhárítása érdekében. Vannak   döntések, amelyek megvalósítására a jövőben kicsi az esély, köztük a Nagy Károly utcai közvilágítás kiépítése. A Dankó Pista utcában  - emelte ki Tessely - nem ártana  közvilágítást felszerelni, bűnmegelőzési  szempontból  fertőzött  a terület,  az út minősége is  rossz. Az  ülésen az önkormányzat felülbírálta a bicskei roma kisebbségi önkormányzattal kötött megállapodást, s úgy döntöttek,  mostantól az éves támogatási összeget, amely 2,5 millió forint, akkor kapja meg a kisebbségi önkormányzat, ha az őket érintő  döntésekben képviselőik részt vesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!