Flipper Öcsit Kajászón temetik el

<b>Székesfehérvár</b> - A fiatalon elhunyt zenész, <em>Flipper Öcsi</em>, polgári nevén <em>Jeszenszky Béla Tibor</em> temetése Kajászón lesz, pénteken délután egy órakor, evangélikus szertartás szerint.

Zsohár Melinda

Eisenbacher Péter kajászói református lekész elmondta, hogy a zenész édesapja és nagybátyja intézte a temetés előkészületeit, s őt a sírhely kiválasztása okán keresték fel. Nem véletlenül esett a Fejér megyei községre a választás végső nyughelyként, a faluban tanított ugyanis Öcsi nagymamája, Ibolya néni az 50-es években. A nagyapa, Jeszenszky István itt hunyt el, s a kajászói temetőben helyezték örök nyugalomra. A tanítónőt később áthelyezték, Dunaújvárosba költözött, unokája is ott született. (A muzsikus szülei elváltak, Öcsi féltestvére, a szintén énekesi pályára lépett Marót Viki.) A nagymama tavaly hunyt el, igen magas kort megérvén, kilencvenedik életévét is elhagyta. Kívánságára férje mellé temették Kajászóra. Idén az unoka követi a nagyszülőket halálukban, szülei kívánságára itt vesznek tőle végső búcsút. A sírhelyet nem a régi részen, az idős Jeszenszkyék mellett választotta ki az édesapa, Jeszenszky Béla, hanem az új temetői parcelláknál. Az evangélikus gyászszertartást a szomorú alkalomra érkező vendéglelkész vezeti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!