Álomsiker: akit elért a világhír

<b>Székesfehérvár</b> - A Kodolányi János Főiskola jazz-tanszakán hétfőn <em>Pély Barna</em> tartott előadást a bluesról, csütörtökön pedig már világhírű vendégük volt.

Silye Sándor

Németh Ferenc fiatalember, mégis már megtalálta a világhír. A  32 éves dobos, tanár a Berklee egyetemtől pedagógia tevékenysélgéért három díjat is kapott, Amerikában saját kiadója van, amikor pedig ráér a többi között Herbie Hancockkal és hasonló nagyságú zenészekkel játszik együtt. 

Íme az amerikai álom magyar résztvevője...             Fotó: Nagy Norbert

A  Liszt Ferenc Zeneakadémia jazztanszakának elvégzése után Magyarország legígéretesebb jazzdobosává lett, majd 1999-ben elnyerte a Berklee College of Music ösztöndíját, így három évre Bostonba költözött. Végzős hallgatóként egy évet töltött a New England Conservatory-ban,  majd 2001-ben  mint az első magyar nemzetiségű hallgató   felvételt nyert a Thelonious Monk Institute posztgraduális képzésére, ahol további két évig tanult. A Los Angeles-i évek alatt olyan muzsikusokkal játszott együtt, mint Bob Sheppard, Dave Carpenter, John Clayton, Jimmy Heath,  vagy Henry Mancini zenekara.  Öt éve New Yorkba költözött, ahol a jazzvilág nagyjai hívták vendégszerepelni, például Herbie Hancock, Wayne Shorter. Íme az amerikai álom magyar résztvevője...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!