Ajándékot vittek a cicáknak, kutyusoknak

<b>Székesfehérvár</b> - A menhelyen élő állatoknak is nagyon nagy szükségük van az emberi kapcsolatra, arra a szeretetre, amelyből soha nem jut elég nekik annak ellenére, hogy az állatotthonban dolgozók és az önkéntes segítők nagyon sokat foglalkoznak velük.

feol.hu

Ezért rendezik meg a HEROSZ székesfehérvári állatotthonában is időként a nyílt napokat, amikor a látogatók megsétáltathatják, foglalkozhatnak a menhelyen élő kutyusokkal, cicákkal. A rossz idő ellenére sokan keresték fel a tegnap is az állatotthont.


(Fotó: Nagy Norbert)

- Nem is reméltük, hogy a hűvös, esős időben ennyien keresnek fel bennünket. Szinte senki nem érkezett üres kézzel: takarókat, etető tálakat, eledelt hoztak, s szinte minden látogató vállalkozott hosszabb, rövidebb sétára is valamelyik kutyussal – magyarázta az állatotthon vezetője, Krepsz Györgyi.

Az adományoknak nagyon örültek, - s örömmel fogadnak továbbiakat is - hiszen a közelgő hideg miatt megkezdik a kennelek, a kutya- és macskaházak téliesítését. Ahhoz pedig takarókra, szőnyegekre, ágyneműre van szükségük. Ezért örömmel fogadják a háztartásban kiselejtezett paplant, használaton kívüli szőnyeget és minden mást, amit fel tudnak használni az állatok körülményeinek javításához.

A menhelyen most 180 kutyát és nyolcvan cicát gondoznak. Az őszi hónapokban főként a cicaházakba érkeznek újabb lakók, mivel a gondos gazdik nemegyszer a hétvégi házakban „felejtik” a nyári kedvenceket, s azok többnyire a figyelmes szomszédok révén kerülnek be az állatotthonba.

A menhelyről sokan fogadnak örökbe állatokat. Érdeklődők tegnap is voltak, hiszen nagy előny, hogy némi adományért vihetik el a szükséges oltásokon, egészségügyi vizsgálaton átesett kutyusokat, macskákat.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!