Képzelt riport...?

<strong>Székesfehérvár</strong> - Második világháborús bombát találnak a Romkertben végzett ásatásokon, a helyszínre érkező tűzszerész megállapításai alapján a polgármester elrendeli a kitelepítést...

Bognár Máté

Napokkal ezelőtt 15 ezer fővárosinak kellett elhagynia otthonát, s a tűzszerészek csak a nyolc órát igénybe vevő kitelepítés után láthattak neki a ferencvárosi építkezésen talált háborús emlék kiszabadításának. Hasonló helyzetben lépésről lépésre meghatározottak a feladatok:  az érintett szervezetek mindegyike szigorú szabályok mentén teszi a dolgát  mondta lapunknak Szentes László, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság titkára, akit megkértünk, egy feltételezett helyzet alapján magyarázza el az ott zajló legfontosabb történéseket.
A modellezett helyzet szerint tehát a Romkert területén végzett ásatás során egy második világháborús bombát találtak. Legelső intézkedő a területen tevékenykedő építésvezető: leállítja a munkát, a közvetlen környezetet azonnal körbekerítik, megjelölik, őrzik a helyszínt, intézkedik a munkaterületen dolgozók kimenekítéséről, továbbá bejelenti az esetet, a polgármesteri hivatalnak. Ezt követően a polgármester  lévén a bomba központi helyen van  bejelentést tesz a honvédség tűzszerész ügyeletén, ahol a bejelentés vételét követően azonnal a helyszínre indul a tűzszerész járőr. 
Kíváncsi a tovbbiakra? Keresse a Hírlap pénteki számának ötödik oldalát!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!