Az utas fizet, ha nincs bekötve

Fejér megye - Csütörtökön zárul az a háromnapos nemzetközi rendőrségi akció, amely során főként a biztonsági öv használatát ellenőrzik.

Bognár Máté

Lázasan integetett egy, a Gyümölcs utcáról a Horváth István utcára kikanyarodó fehér furgon vezetője szerdán délelőtt, néhány perccel 10 óra után a Gyümölcs utca felé kanyarodóknak, s ujjaival kört formálva mutatta az egyezményes jelet: vigyázzatok, az utcában rendőrök mérik a sebességet. Miután a közelben leparkoltam, gyalogosan folytattam utamat. A közelben sétálók élénken figyelték az eseményeket, némelyek rácsodálkoztak a szemből jövőknek egyre-másra villogtató autókra. Egy középkorú házaspár hölgytagja szerint nincs értelme a villogtatásnak: aki szabálytalan, azt büntessék is meg. Hasonló véleményen volt a férje is, aki úgy vélte: keményen visszaüthet a figyelemfelhívás  efféle formája. A figyelmeztetett autós most visszavesz a sebességéből néhány száz méteren, de később belegyorsít, s meglehet, hogy éppen akkor okoz balesetet - magyarázta a férfi, majd együtt arrébb sétálva keresni kezdtük a háromlábút.
A háromnapos, egész Európára kiterjedő akciót  koncentráltan a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek előírásszerű használatának ellenőrzésére  az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL szervezte. Fejér megyében a megállított autók körében minden kilencedik járművezetőnek nem volt bekapcsolva a biztonsági öve  derült ki a háromnapos akció első napjának összegzéséből.  Fejérben az első napon 376 felnőtt járművezetőt ellenőriztek, közülük 43-nak nem volt bekapcsolva a biztonsági öve.

Az akció részleteiről a Hírlap csütörtöki számában olvashatnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!