Ombudsmani üzenetek

Székesfehérvár - Meghosszabbították a nyomozást a lakásbizottság elnökének ügyében.

Házi Péter

Mint arról beszámoltunk, Kolompár Ernő, a Székesfehérvári Roma Kisebbségi Önkormányzat vezetője tavaly augusztusban fordult a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosához, hogy panaszt tegyen a lakáskiutalásokkal kapcsolatos észrevételei miatt. Kállai Ernő az ügyet továbbította az ügyészségre és a nyomozás megkezdődött. Ezt most meghosszabbították. Közben az ombudsman levélben kereste meg Fehérvár polgármesterét, melyben információink szerint leszögezi, hogy senki sem tekinthető bűnösnek  mindaddig, amíg ezt a bíróság meg nem állapítja. Ennek ellenére javasolja,  hogy a fehérvári közgyűlés  tárgyaljon és szavazzon a lakásbizottsági elnök személyének kérdésében. Kezdeményezi azt is, hogy a lakásbizottság zárt ülésein is részt vehessenek tanácskozási joggal a kisebbségi önkormányzatok szószólói.
Megkerestük az ügyben  a kisebbségi ombudsmant, ám helyette Oravecz Évát, az iroda sajtószóvivőjét sikerült csak elérnünk, aki nem kívánt nyilatkozni a levél tartalmáról.  Ugyancsak nem nyilatkozott Kolompár Ernő, a székesfehérvári roma kisebbségi önkormányzat elnöke sem - aki szintén megkapta a levelet.
- Valóban érkezett az ombudsmantól egy levél a napokban az önkormányzathoz, ám ez Székesfehérvár jegyzőjénél van, aki jelenleg szabadságát tölti. A jövő héten  amikor visszaérkezik  természetesen foglalkozunk a levél tartalmával, s kialakítjuk álláspontunkat - mondta Warvasovszky Tihamér polgármester megkeresésünkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!