Lezárt utak, módosított menetrendek - közeleg az ünnep

Székesfehérvár - A Nemzeti Ünnephez kapcsolódó rendezvények miatt útlezárások várhatók, de módosul a vonatok közlekedési rendje is.

feol.hu

Az október 23-ai Nemzeti Ünnephez kapcsolódó rendezvények miatt a Belvárosban forgalomkorlátozásokra kell számítani. Október 19-én, pénteken 22 órától lezárják a Magyar Király Szálló előtti parkolót és a Marosi Arnold utcát. A zárlat feloldására 20-án, 13 órakor lehet számítani. 
Október 20-án, szombaton 9.30-tól 10.45-ig, valamint október 23-án 10.30-tól 12.15-ig a Budai út - József Attila út - Deák Ferenc utcai csomópontot teljes szélességben lezárják.

A lezárások miatt az érintett távolsági, helyközi és helyi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.  Az autóbuszjáratok a forgalomterelés idején a Gáz u. /helyi: Budai ú., Gáz u./   elnevezésű megállóhelyet nem érintik, ezért a városközpont felől érkező járatok részére ideiglenes megállóhelyet a Lövölde utcában a Budai útra kanyarodó ívben jelölnek ki, míg ellenkező irányban a szóban forgó csomópont Lövölde utcai ágán rendszeresített megállóhelyet vegyes megállóhelyként jelölik ki.

- A távolsági és a helyközi autóbuszjáratok mindkét irányban a Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek. 

- A helyi autóbuszjáratok közül:

A "14"-es vonal járatai: Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek és az azokon kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A Távirda u. elnevezésű megállóhelyet nem érintik. 

A "22"-es vonal járatai: Horvát I. u. - Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek és az ott rendszeresített megállóhelyen állnak meg. Az Univerzál Ktsz. és Távírda u. elnevezésű  megállóhelyeket nem érintik. 

A "23"-as vonal járatai: Horvát I. u. - Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek és az ott rendszeresített megállóhelyen állnak meg. Az Univerzál Ktsz., Várkörút és Fehérvár Áruház elnevezésű  megállóhelyeket nem érintik. 

A "31"-es vonal járatai: Prohászka O. u. - Várkörút - Rákóczi u. módosított útvonalon közlekednek. A forgalomterelés idje alatt a járatok az Árpád utcai és a Budai út, Deák Ferenc utcai megállóhelyeket nem érintik. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg. 

A "32"-es vonal járatai: Lövölde u. - Gáz u. - Széna tér terelőútvonalon közlekednek. A járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg, az Árpád u., Budai út, Deák F. u. valamint a Fehérvár Áruház megállóhelyeket nem érintik.

A "42"-es vonal járatai: Széchenyi u. - Horvát I. u. - Lövölde u. terelőútvonalon közlekednek és a terelőútvonalon kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A Távirda u.-i megállóhelyet nem érintik. 

A "43"-as és "44"-es jelzésű autóbuszvonalak járatai: Lövölde u. - Horvát I. u. terelőútvonalon közlekednek és az ott kijelölt megállóhelyeken állnak meg. A Távirda u.-i megállóhelyet nem érintik.

Az ünnepek miatt módosult a vonatok közlekedési rendje is. Indulás előtt érdemes a 06-40-49-49-49-es, helyi tarifával hívható MÁVDIREKT kék számon érdeklődni.

A vasúttársaság az ünnepek alatt bevezetett munkarendváltozásokhoz alakította a vonatok közlekedési rendjét is. A kihasználtabb vonatokhoz több kocsit csatolnak, például a Budapest-Déli pályaudvar Nagykanizsa között közlekedő Somogy InterCity vonat dupla motorvonat szerelvénnyel közlekedik. 

A vonatok az alább felsoroltak szerinti közlekedési rendben indulnak:
október 19.  péntek - munkanapi (amely nem a pénteki)
október 20. szombat - pénteki
október 21. vasárnap - ünnepnapi
október 22. hétfő - ünnepnapi
október 23. kedd - vasárnapi
október 24. szerda - hétfői
október 26. péntek - munkanapi (amely nem a pénteki)
október 27. szombat - pénteki (utolsó tanítási nap)
október 31. szerda - pénteki
november 1. csütürtök - ünnepnapi
november 2. péntek - ünnepnapi
november 3. szombat - ünnepnapi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!