Csöndet kértek...

Székesfehérvár - Az első műhold, a Szputnyik fellövésének 50. évfordulójára szerveztek mára és holnapra programot a Bőrgyárban, amely végül elmarad. Az ok a lakossági tiltakozás. Az egyesület vezetője elmondta, még a hangfalakat is kisebbre cserélték.

Bokros Judit

- Több ok miatt kellett lefújnunk a rendezvényt: egyrészt október 6-a nemzeti gyásznap, az aradi vértanúkra emlékezvén az éjszakába nyúló buli hangjai sok környékbeli érzéseit sérthetnék. Másrészt a szabályok szerint tíz órára amúgy is be kéne fejezni a rendezvényt, ám a Bőrgyárban tapasztalataink szerint éjfélig vagy tovább is elhúzódnak a bulik - mondta el Szakonyi László városgondnok. Hozzátette, a Bőrgyárban október 31-ére, halottak napjára is akartak programot szervezni, ám ezt kegyeleti okok miatt szintén nem engedélyezheti az önkormányzat, illetve a városgondnokság.

Úgy tűnik, a városlakók ingerküszöbe az utóbbi időben alászállt , hiszen a Bregyóban megrendezett Fezen ellen is óriási - igaz, utólag - a lakossági tiltakozás, egy érintett még pert is fontolgat. A bőrgyári egyesület elnöke, Kovács István egyébként elmondta: tíz óráig minden koncert lement volna a Bőrgyárban, a Dj-k se játszottak volna tovább egy óránál, a régi hangfalakat is kisebbre cserélték, az ablakokat homokzsákokkal akarták szigetelni. Mivel a rendezvény így is elmarad, a figyelmünkbe ajánlott egyéb, olyan október 6-ára szervezett programokat, mint például a Móri bornapok, vagy a Tarzan fesztivál a Fezen Klubban...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!