Megmentett mentőállomás?

Csákvár - A mentőállomás befejezéséhez szükséges pénzt a képviselőtestület ma szavazta meg. Már az építkezés legelején leállította az illetékes minisztérium a mentőállomás építését, és most, a célegyenesben is bizonytalanná vált az átadás. Ma délutánig.

J. Mező Éva

Tavaly márciusban született meg a  háromoldalú megállapodás az OMSZ, a csákvári önkormányzat és a Csákvár Egészségügyi Társasház között. Ez utóbbi ingyenes használatra a telket adta, az OMSZ és az önkormányzat pedig az építkezés költségeit vállalta: az állam 30 milliót, az önkormányzat 18-at, Csákvár vállalkozói, lakosai pedig a maradék 15-öt.
Lezajlott a  közbeszerzési eljárás,  a tervek és engedélyek beszerzése, amikor az egészségügyi minisztérium  több országos beruházással együtt  megvétózta  az építkezést, a valós érdekek azonban már nem engedhették a folyamatot leállítani. Jelenleg áll az épület. Kívül gyönyörű, belül üres. Berendezéséhez (bútorok, számítógép) újabb 2 millió forintra lenne szükség. A pénzügyi bizottság dilemmája azonban jogos: a szerződésben az áll, hogy tíz év múlva a közös beruházásban épült mentőállomás automatikusan állami tulajdonba kerül. A bizottság ellenőrizte az előző testület által szövegezett szerződést, de erre utaló törvényi kötelezettséget nem talált. A befejezéshez szükséges két millió forintot azonban a testület emiatt a kitétel miatt nem szavazta meg. Giesz János polgármester a megyei közgyűléshez fordult, Kákóczy Ilona főosztályvezető közbenjárására sikerült módosítani a szerződést. A mentőállomás eszerint már végleg Csákvár tulajdona.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!