Még nyílik az orgona – idén jóval később, mint ahogy az elmúlt években megszokhattuk. Tudták, hogy az orgonavirágnak számos jótékony hatása is van, de lekvár és szörp is készíthető belőle?
A tavasz és a kora nyár kiváló időszak arra, hogy számos terményt begyűjtsünk, akár kirándulásaink során, akár a kiskertből, amiket aztán különböző módon használhatunk fel. Készíthetünk például remek szörpöket.
A konyhában a nyár a lekvárfőzés, a szörp- és gyümölcslékészítés időszaka. Előző héten Kulcsár Balázs gazdálkodó, a Valaha Tanya tulajdonosa a lekvárkészítés rejtelmeibe vezette be az olvasókat.
A kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok és szörpök adóztatását kezdeményezi a vidékfejlesztési tárca, s bízik abban, hogy a népegészségügyi termékdíj bevezetésének egyik hasznos hozadéka lehet a magyar gyümölcstermelés fellendülése.