Az élet minden területére igaz, hogy érdemes és kifizetődő előre gondolkodni, tervezni. Különösen akkor, ha illatos és lédús hagymát szeretnénk harapni vagy karikázni a húsvéti sonkához, ezért most kell megtenni az első lépéseket.
Folyamatos, de nem kilátástalan a küzdelem azért, hogy változtassunk vásárlási, illetve ételfogyasztási szokásainkon, csökkentve ezzel az élelmiszer-pazarlást. A tendencia talán változik, de csak nagyon lassan.
Rendszeres vagy kampányszerű, néha szúrópróba-jellegű ellenőrzésekkel igyekszik megóvni a Nébih a magyar pálinkát, ám nem csak a főzetési, a cefrézési szabályok is fontosak.
Szabó István, az OTP agrárfejlesztéssel foglalkozó divíziójának ügyvezetője elmondta, a Vidékfejlesztési Program keretében a következő hét évben több mint négyezermilliárd forint áll rendelkezésre a magyar vidék, a mező- és erdőgazdaság, az élelmiszerip
Továbbra is lassan változik az élőállat-szállítással foglalkozók hozzáállása, így a haszonállatok gyakran sérülten kerülnek fel a kocsikra, és sok az úton elhulló állat.
Múlt héten rendezték a negyedik motorostalálkozóval kombinált gasztrofesztivált. A nagy sátor ritkán mozduló levegőjében Nagy Róbert László sajtász sajátos sajtolási és oltási eljárásokról, sőt őseink nyomdokairól is mesélt.