Cece

2016.12.13. 14:01

Újraélesztési gyakorlat a cecei iskolában

Cece – A napokban újraélesztési gyakorlatot hajtottak végre az általános iskola 7. és 8. évfolyamos diákjai Tóth Rajnald és Vas Tibor mentős vezetésével, útmutatásával.

V. Varga József

A cecei diákok először egy videó filmen ismerték meg a segítségnyújtás fontosságát, majd a gyakorlatban is kipróbálhatták, hogy melyek a teendők, ha olyan embert látnak, aki segítségre szorul – tájékoztatta a Hírlapot Szabóné Várady Katalin igazgatóhelyettes, lapunk civil tudósítója.

Demonstráció az iskolában, élő személyen és az Ambu-babán Fotó: Cecei iskola

A diákok nagy igyekezettel és kellő komolysággal gyakoroltak, az Ambu SAM-babán mindenki kipróbálta a szívmasszázs technikáját is. Reméljük megértették, hogy a segítségnyújtás életeket menthet – emelte ki a két mentős, Tóth Rajnald és Vas Tibor.

A Cecei Általános Iskola vezetése köszönettel tartozik az Országos Mentőszolgálat sárbogárdi mentőállomása munkatársainak, hogy ellátogattak hozzájuk, és a gyakorlatban is bemutatták, hogy mire is kell odafigyelni, ha másokon szeretnénk segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!