ökotudatos alkotások

2018.03.02. 09:00

Szép madáretetőket barkácsoltak a diákok Cecén

A Madárbarát Iskola címet már több éve büszkén viselik a ceceiek. A cím arra ösztönöz diákot és felnőttet egyaránt, hogy mindig gondoskodjanak szorgos kis barátainkról.

Szabóné Várady Katalin

A Cecei Általános Iskolában évről évre madáretető készítésére biztatják a gyerekeket. A nemes feladat, a barkácsolás a madárvédelem mellett a gyermek és a szülő, illetve a gyermek és a család közötti kapcsolatot is erősíti, hiszen kevés olyan munka születik, amin egyedül dolgoznak a diákok, gyakoribb, hogy a szülőkkel, a nagyobb testvérekkel együtt készítik el a madáretetőket. Fontos szempont, hogy természetes vagy újrahasznosított anyagokból készüljenek az „alkotások”, az ökotudatosság jegyében.

Takács Jankának (4.b) felnőtt kéz is segített – így van ez jól Fotó: iskola

A hagyományokhoz híven minden diákról készült a madáretetővel együtt fénykép, hogy az iskolai közösség tagjai is láthassák társaik munkáját, büszkék lehessenek rájuk. A diákönkormányzat támogatásával a nebulók „a madarak által készített” oklevéllel, valamint egy hátizsákkal gazdagodtak, hiszen a madáretető-készítés nem verseny, mindenkinek a munkáját köszönettel veszik, remélve, hogy otthon is csatlakoznak a gyerekek a madárvédelem tennivalóihoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!