Cece

2016.06.27. 09:24

Sulimpia, gyermeknappal

Cece – A riói olimpia tiszteletére az általános iskola tanulói is összemérték ügyességüket különböző sportágakban, illetve a világjátékok történetéről is sok ismerettel gyarapodtak az utolsó hetekben.

V. Varga József

A második alkalommal életre hívott sulimpiát a gyermeknappal kötötték össze, még élménydúsabbá varázsolva az eseményeket. A Te Is csapat zenés bemelegítőjét követően az ifjú sulimpikonok 60 méteres futásban, gátfutásban, távolugrásban, magasugrásban, ugrálókötél-hajtásban és medicinlabda-dobásban mérkőztek meg. A cecei diákok sztárvendéget is köszöntöttek, Deli Rita olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, a Fehérvár KC női kézilabdacsapatának edzője személyében.

Rita sportolói pályafutásáról és olimpiai élményeiről mesélt, és a sport, a mozgás – egészségünk – fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét. A gyermeknapi ügyességi játékok (célba lövés, lepényevés, kosárra dobás, ugráló-kötelezés, húzódzkodás, tolódzkodás, roller akadálypálya) teljesítéséért pontokat lehetett gyűjteni, amelyeket ajándékra válthattak be a próbázók. Végül a sulimpia kézilabda és labdarúgó döntőjét rendezték meg, majd az ünnepélyes eredményhirdetési ceremónia következett. A dobogón álló gyerekek örömtől sugárzó arca jelezte: nagyszerű sportos projekttel zárták a tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!