Cece

2014.11.06. 16:01

Cecei diákok a Pancho Arénában és a Kiskun Múzeumban

Cece – Az általános iskola sportoló diákjai a Puskás Akadémiára látogattak Felcsútra. A ceceiek testvériskolai kapcsolatokat ápolnak a kunszállási Tóth Pál iskolával.

V. Varga József

 

Az a csodálatos futball-aréna Felcsúton (Fotó: Cecei iskola)

Pancho Aréna és Seuso-tárlat

Az általános iskola számos diákja aktívan sportol a helyi sportegyesületben és a diáksportkörben – tudtuk meg Szabóné Várady Katalin igazgatóhelyettestől, lapunk civil tudósítójától. Elsősorban a számukra szerveztek kirándulást Felcsútra, a Labdarúgó Akadémiára, a fantasztikus Pancho Arénába. A cecei látogatók a visszaúton, Székesfehérváron megnézték a Seuso-kiállítást és egy városi sétát is tettek a kellemes környezetben.

Óramúzeum Kunszálláson (Fotó: Cecei iskola)

Kunszállási kapcsolat

A cecei Illyés Gyula Általános Iskola testvériskolai kapcsolatokat ápol a kunszállási Tóth Pál Általános Iskolával. Amint Balázsné Aranyos Judit szervező pedagógustól megtudtuk: nemrégiben negyvenöt cecei diák töltött el két hasznos és hangulatos napot barátaiknál, a múlt év tavaszán a kunszállásiak vendégeskedtek náluk. A fiúk focimeccset játszottak, az Őrségben együtt táborozók felelevenítették közös élményeiket, a falusétán a gyerekek útba ejtették a tájmúzeumot, megcsodálták az órakiállítást. Félegyházán a Kiskun Múzeumban jártak, részt vettek a híres libafesztiválon, a lakitelki szoborparkban barangoltak, valamint a kunszállási falunapon és tésztafesztiválon múlatták az időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!