Cece

2016.12.23. 11:44

Az ünnep csodájára várva

Cece – Az óvodások adventi koszorút készítettek, Luca-napi búzát vetettek, népi rigmusokat, karácsonyi dalokat tanultak, felelevenítették a betlehemezés misztériumjátékát.

V. Varga József

– Az adventi időszak a Kincskereső Óvoda gyermekeinek életében izgalmas, várakozással teli négy hetet jelentett, hiszen néphagyományőrző pedagógiai programunk célkitűzéseit követve nemcsak megismerkedtek a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó néphagyományokkal, hanem ők maguk is aktív résztvevőivé váltak – mondta el lapunknak Fésü Lajosné óvodavezető-helyettes.

Pásztorjáték a Katica csoportosok előadásában a falukarácsonyon (Fotó: Fésüné Andrea)

Az adventi hetek készülődéssel, az ünnepre való ráhangolódással teltek. Az óvodások adventi koszorút készítettek, Luca-napi búzát vetettek, népi rigmusokat, karácsonyi dalokat tanultak, környezetüket egyre jobban ünnepi díszbe öltözették. Megismerkedtek Jézus születésének történetével, a betlehemezés hagyományával. Ebben az évben a Katica csoportba járó gyermekek elevenítették fel a betlehemezést, mely a karácsonyhoz kötődő, legelterjedtebb magyar népszokás. A falukarácsonyi ünnepségen eljátszották a pásztorjátékot, igazi ünnepi hangulatot varázsolva a színpadra.

– Az óvodások az őket követő fellépőkkel együtt fokozták mindannyiunkban a várakozás izgalmát, s bízom abban, hogy mindenki a családi karácsonyfa alatt szerettei körében megtalálja a maga csodáját – tette hozzá Fésüné Andrea.

Címkék#Cece

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!