Bulvár

2011.04.12. 13:59

Václav Klaus zsebre vágott egy töltőtollat

Vendéglátója megkérdezése nélkül vágott zsebre egy töltőtollat múlt heti dél-amerikai körútja egyik állomásán Chilében Václav Klaus cseh államfő.

MTI

A Klaus "megtollasodásáról" szóló rövid felvétel hétfőn került fel a cseh és a külföldi internetes portálokra, s rövid időn belül százezrek töltötték le és nézték meg. A Mladá Fronta Dnes, a legnagyobb példányszámú prágai politikai napilap keddi kiadása szerint a cseh elnök a You Tube videomegosztó portál egyik sztárja lett.
Az eset a chilei fővárosban, Václav Klaus és Sebastian Pinera chilei elnök közös sajtóértekezletén történt.
"Az elnökök az asztalnál ülnek. Míg a chilei államfő beszél, Klaus figyelmét felkelti az asztalon fekvő töltőtollas doboz. Kinyitja és érdeklődve megszemléli tartalmát. Ezt követően elismerően bólogat. Három másodperc alatt azonban a toll eltűnik. A cseh elnök egy pókerjátékos arckifejezésével az asztal alá rejti. Egy mozdulat, és a toll a másik kézbe, majd a zsebbe kerül. Egy pillanat múlva, amikor a cseh elnök begombolja a zakóját, a kezében már nincs semmi" - írja le a felvételen láthatókat a lap.
"A töltőtoll teljesen normális szuvenír. Egyáltalán nincs ellentétben a protokoll szabályaival" - nyilatkozta Ladislav Spacek protokollszakértő, Václav Havel volt államfő egykori szóvivője.
 A felvételt, amely a www.idnes.cz/klaus címen megtekinthető, az interneten kommentálók százai más szavakkal jellemezték - tette hozzá az újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!