Bulvár

2011.08.15. 17:36

Tinilánnyal folytatott szerelmi viszonyt egy német konzervatív politikus

Berlin - Egy tinédzserrel való szerelmi kapcsolata miatt búcsúzni kényszerült fényes jövővel kecsegtető hivatali tisztségeitől egy német konzervatív politikus, aki pártját ezzel újabb válságba sodorta.

MTI


Hétfői értesülések szerint a 40 esztendős Christian von Boetticher, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Schleswig-Holstein tartományi vezetője, a helyi CDU miniszterelnök-jelöltje pártja előző esti tanácskozásán könnyek között jelentette be, hogy megválik hivatali tisztségeitől. Az ok az, hogy kitudódott: az elmúlt évben néhány hónapon keresztül szerelmi viszonyt tartott fenn egy akkor 16 éves lánnyal.
   
Az ügy egyik pillanatról a másikra botránnyá kerekedett, és a CDU-ban megdöbbenést, sőt felzúdulást okozott. Boetticher a párt tartományi reménységének számított,  akivel a konzervatívok az előzetes felmérések szerint biztosan nyerték volna a jövő tavaszi, schleswig-holsteini helyi parlamenti választásokat. A jelenleg még hivatalban lévő CDU-s miniszterelnök, Peter Harry Carstensen pedig már előre készült arra, hogy jóval fiatalabb utódjának adhatja majd át a stafétabotot. Mindez azonban most kérdésessé vált, és szakértők szerint egyáltalán nem kizárt, hogy az Angela Merkel kancellár vezette kereszténydemokrata párt a kínos affér miatt újabb tartományi csatát veszít majd az elmúlt hónapok helyi törvényhozási vereségei után.
   
A sírás miatt többször megszakított "búcsúbeszédében" Boetticher elismerte, hogy a viszony erkölcsi tényezőit nem jól mérte fel. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy - mint fogalmazott - a Facebookon kezdődött viszony igazi szerelem volt, amely néhány hónapig tartott, és ez idő alatt egyetlen más nővel sem volt kapcsolata. A szokatlan szerelmet állítólag a tinédzser lány szülei is elfogadták, és noha immár van felesége,  csupán a kapcsolat - általa kezdeményezett - megszakítása után lépett házasságra. Leszögezte azt is, hogy fiatal szerelmétől békében, minden perpatvar nélkül "vált el".
   
A fiatalkorú lánnyal fenntartott szerelmi kapcsolat jogilag nem bűncselekmény, az erősen konzervatív északi tartomány lakossága azonban az ilyen jellegű viszonyt aligha tolerálja. Ebből fakadóan a történtek a CDU-ban csak azért okoztak megkönnyebbülést, mert a jövő májusi tartományi választásokig még nyolc hónap van hátra. A Boettichert követő újabb "fő utódjelölt", a jelenlegi tartományi belügyminiszter magánélete  pedig a hírek szerint kikezdhetetlen. Ennek ellenére - az első felmérések szerint - az ellenzéki szociáldemokraták és a zöldek esélyei ugrásszerűen megnövekedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!