Bulvár

2009.07.27. 08:46

Tengerimalacok győzték le Harry Pottert (videóval)

Los Angeles - Győzött a tengerimalac-kommandó: a Disney új 3D-s rajzfilmje, a G-Force - Rágcsávók elhappolta a hét végi észak-amerikai boxoffice-toplista első helyét a Harry Potter és a Félvér herceg elől.

feol.hu

A Mission: Impossible-stílusú rágcsálósztori a vasárnapi becslések szerint 32,2 millió dollárt (6 milliárd forintot) hozott a konyhára hétvégi bemutatóján, míg a múlt héten a mozikat uraló varázslókaland 30 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) gyűjtött a jegypénztáraknál a második helyért.


Ők győzték le Harry Pottert


">Ide kattintva megnézheti a tengerimalacos film előzetesét!


A Potter-saga hatodik epizódja mindazonáltal már 222 millió dolláros (41,5 milliárd forintos) összbevételnél tart, s a héten 166 IMAX-moziban kezdik vetíteni a 3D-s változatot, ami nyilván újabb bevételi hullámot indít el. 



A Harry Potter filmsorozat hatodik részének filmplakátja

A Harry Potter sorozat részei: 

1. Harry Potter és a bölcsek köve
2. Harry Potter és a Titkok Kamrája
3. Harry Potter és az azkabani fogoly
4. Harry Potter és a Tűz Serlege
5. Harry Potter és a Főnix Rendje
6. Harry Potter és a Félvér Herceg
7. Harry Potter és a Halál ereklyéi



Minden Harry Potter világáról! Klikk IDE! 


Mark Zoradi, a Walt Disney mozicsoport főnöke büszkén nyilatkozott a G-Force - Rágcsávók sikeréről, hiszen két olyan produkcióval szemben kellett helytállnia, mint a Potter-film és a The Ugly Truth című romantikus vígjáték.
Paul Dergarabedian boxoffice-szakértő szerint ez az eredmény is azt bizonyítja, hogy Jerry Bruckheimer, a tengerimalac-akció producere éppúgy tudja, mint Michale Bay, a Transformers rendezője, hogy mi kell a nyári közönségnek.

A The Ugly Truth a dobogó harmadik fokát szerezte meg 27 milliós (5 milliárd forintot) bevétellel, a negyedik helyre az Orphan című horrorfilm került 12,8 milliós jegyeladással, az ötödik pedig a Jégkorszak 3. lett 8,2 millió dollárral.

A Transformers: A bukottak bosszúja közben már 379,1 milliós (71 milliárd forintos) bevételnél tart, s ezzel jelenleg minden idők tizedik legjobban kereső filmje.


Forrás: MTI/AP/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!