Bulvár

2009.04.27. 13:58

Tehetős Potter- sztár: Radcliffe még a hercegeknél is gazdagabb

FMH - A harminc évesnél fiatalabb brit szupergazdagok között Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmsorozat sztárja foglalta el idén a 12. helyet, megelőzve ezzel még Vilmos és Harry herceget is.

feol.hu

A 19 esztendős Radcliffe-nek a The Sunday Times brit lap évenként kiadott vagyonlistája szerint tavalyi tízmilliós bevételével ma már 30 millió fontja van, míg Károly trónörökös fiai egyenként csak 28 millió fonttal bírnak.
    
A J. K. Rowling hétkötetes varázslótörténetéből született filmek főszerepét alakító színész a közelmúltban a londoni West Enden is sikert aratott az Equus című drámában. A Potter-sorozat hatodik epizódja, a Harry Potter és a Félvér herceg júliusban kerül a mozikba, s a későbbiekben két részben bemutatásra kerülő hetedik, befejező epizóddal együtt Radcliffe várhatóan további milliókkal gyarapítja majd vagyonát. 
    
Az első hét legtehetősebb harminc alatti egyébként mind örökség vagy családi tőke révén jutott a gazdagsághoz. 
A 29 esztendős Forma-1-es versenyző, Jenson Button, és a vele egykorú Newcastle United-játékos, Michael Owen viszont Radcliffe-hez hasonlóan a maguk erejéből küzdötték fel magukat 40-40 millió fontos vagyonukkal a mágnások közé. 
     
A leggazdagabbak listájának vezetője a Londonban élő acélmágnás, Lakshmi Mittal, aki immár sorban ötödször került az élre, bár a gazdasági világválság szinte megfelezte vagyonát: 17 milliárd fontja 10,8 milliárdra csökkent.
    
A brit születésűek között viszont Westminster hercege az első, aki az utóbbi évben szintén komoly, félmilliárdos veszteséget könyvelhetett el, de még így is 6,5 milliárd fontja van, főként ingatlanokban - idézte a vasárnapi újság éves összeállítását a Telegraph hétfői online kiadványa.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!