Bulvár

2011.08.16. 14:52

Sokkos állapotba került és elvadult Arnold

Gazdái nem adták fel a keresést, így 14 heti kóborlás után végül visszatérhetett családjához Arnold, a 14 hónapos nagy svájci havasi kutya.

Matolcsi Renáta

Arnold még április végén kutyasétáltatáskor, egy felboruló fémasztal hangjától ijedt meg és fejét a nyakörvből kihúzva világgá szaladt. A kutya gazdái országos keresésbe fogtak, de igyekezetük kezdetben sajnos nem sok eredményt hozott. Rengeteg bejelentés érkezett, de a végére mindig kiderült, hogy mégsem a keresett kutyusról van szó. Viszont a kitartó keresésnek köszönhetően Arnolddal együtt 56 kutya került vissza az otthonába. Az állatot valószínűleg valaki befoghatta, mert megtalálásakor súlyos – ember által okozott – sérüléseket találtak rajta. Azt, hogy Arnold újra elszökött fogva tartójától vagy az utcára dobták, nem lehet tudni.

A Hármashatárhegyen lett meg, nem messze otthonától, azonban az őt ért negatív behatásoktól, valamint a heteken át tartó bolyongástól sokkos állapotba került, ezért a Cerberos csoport vezető kiképzője, Trungel László segítségével sikerült csak befogni. – Az eltelt hónapok alatt teljesen elvadult, három hétig tartott, amíg a gazdája segítségével sikerült befognunk. Újra vissza kell szoktatni a saját környezetébe, ezért is járnak le a gazdival most kutyasuliba – mondja.

Horváth Éva, Arnold gazdája a 14 héten át tartó kutatás alatt soha egy percre sem vesztette el a reményt. Bízott az emberekben és abban, hogy Arnold a segítségükkel hazatál otthonába. – Visszatért közénk, újra a családjával van. A segítő altatás után, amikor felébredt, olyan volt, mintha a 14 hetes kóborlás csak egy rossz álom lett volna. A rémes időszakra csak a sebek és a fogyása emlékeztet, de valószínűleg addig még jó időnek kell eltelnie, míg az emberekbe vetett bizalmát visszaszerzi – mesélte a kitartó gazda, aki már nagyon figyel arra, hogy semmi zavaró körülmény ne legyen Arnold körül, ami megijeszthetné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!