Bulvár

2012.03.02. 16:38

Scarlett Johansson játssza a Psycho sztárját

Scarlett Johansson játssza az Alfred Hitchcock Psycho című klasszikus horrorjának forgatásáról szóló játékfilm egyik főszerepét.

MTI

A világhírű brit filmrendezőt Anthony Hopkins alakítja az életrajzi filmben, amelyben Helen Mirren is feltűnik Hitchcock feleségeként - számolt be részletekről pénteken a The Daily Telegraph online kiadása.

Az Alfred Hitchcock and the Making of Psycho című alkotás a Fox Searchlight produkciójában készül, várhatóan 2013-ban kerül a mozikba. Johansson az amerikai színésznő, Janet Leigh szerepét kapta, aki a horror nagymesterének 1959-ben forgatott filmjében a meggyilkolt hősnőt játszotta.

A Variety filmmagazin szerint a produkció némi hasonlóságot mutat az Egy hét Marilynnel című filmmel, mivel a Marilyn Monroe-ról szóló alkotás is egy fikcióként feldolgozott epizódot emel ki az életrajzból.

A Psychót a rendező saját produkciójában, 806 ezer fontos alacsony költségvetésből készítette el. A fáma szerint Hitchcocknak számos nehézséggel kellett megküzdenie a forgatáson és sok jelenetet újra fel kellett vennie, ami rá egyáltalán nem volt jellemző.

Az elhíresült zuhanyozós jelenetet, amely a filmben mindössze három percig tart, hat napig forgatta. Számos legenda kering a felvételről, köztük olyan is, ami szerint a rendező jéghideg vizet használt, hogy Leigh sikolyai természetesebbnek hassanak.

Az életrajzi filmet Sacha Gervasi rendezi, aki az Anvil! The Story of Anvil című, kanadai heavy metal bandáról szóló filmmel debütált rendezőként 2008-ban - írta a telegraph.co.uk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!