Bulvár

2016.10.01. 12:39

Rózsaszínbe borult a belváros: sétával hívták fel a figyelmet a mellrákra

Többszáz ember gyülekezett szombat délelőtt rózaszín lufival a kezében vagy kitűzővel a ruháján az Országalma körül.

Házi Péter

Szerencsére ma már ott tartunk, hogy meg sem kell magyarázni, mi lehetett ez a "flashmob": persze, hogy a mellrák elleni sétára készülődtek olyan sokan! Szerencsés és hatásos ez az akció, hiszen, amint Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának főorvosa a séta előtt elmondta, a legfrissebb statisztikák szerint csökken az emlőrák miatti  halálesetek száma.

Sohasem lehet azonban elegendő alkalommal elmondani, hogy az időben felismert mellrák gyógyítható! Ezért az önviszgálaton túl el kell menni a szűrésre, amiről egyébként levelet is kapnak a hölgyek. Amint Pásztor László hamgsúlyozta, a Hunyadi utcai rendelőben van az ország egyik legkorszerűbb szűrőkészüléke, amely korai diganózissal életeket ment és menthet a jövőben is.

 

Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária egészségügyi tanácsnok Pásztor Lászlónak és persze Almási Ferenc városi tisztifőorvosnak a munkáját köszönte meg, nélkülük nem indulhatott volna a mellrákellenes séták sora.

A rendezvényen részt vett a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület, és a Kézenfogva Egyesület is, akik rengeteg segítséget adnak a beteg vagy a melldaganatból már kigyógyult nőknek.

Szép gesztus, amit ifj. Ocskay Gábor kezdett el, hogy a város sportolói októberbren, a mellrák elleni  küzdelem hónapjában rózsaszín kitűzővel lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!