Bulvár

2016.09.21. 19:25

Lakatfát avattak Beloianniszon, nem csak pároknak

Beloiannisz - A község frissen felavatott lakatfáját csak a következő hetekben betonozzák le, addig a Márkusz házaspár - akik ötletgazdái és készítői is egyben a szívalakú fém szerkezetnek - vigyáznak a már felaggatott lakatokra.

Sebestyén Lilla

Felavatták múlt szombaton, a görög-magyar barátság napja égisze alatt Beloiannisz első lakatfáját.

A szívet formázó fém szerkezetre akkor körülbelül ötven lakat került fel. A készítésről és a szerkezet további sorsáról Márkusz Barbara, az ötlet megálmodója mesélt nekünk.

- A férjemmel tavaly nyáron Gyulán jártunk, ott láttam hasonló lakatfát, és rögtön az ugrott be, Beloiannisznak is kellene egy ilyen. A férjem fémmel dolgozik, és neki is tetszett a gondolat, úgy döntött, megcsinálja. A két szerkezet természetesen nem lett ugyanolyan, de nem is ez volt a cél - magyarázza Barbara, aki azt is hozzáteszi: a lakatfa végül egy héttel az ünnepség előtt készült el.

Takács Katalin és Márkusz Barbara voltak az elsők, akik lakatot raktak a fém szerkezetre az avató ünnepség után Fotó: Pyrgos

Márkusz Tamás - Barbara férje - szabadidejében hegesztette a szíveket, amelyek ebben az esetben nem csak a szerelmet jelképezik.

- A lakatfa településünkön nem csak azok kiváltsága, akiknek kedvesük van - persze a fiatalok jórészt ezért vásároltak és gravíroztattak lakatot -, hanem mindenki másé is. Sokan, leginkább az idősebbek, egy, a község iránt érzett szeretetet kifejező lakatot helyeztek fel - mondta el az ötletgazda.

A szíveket az avató után sajnos el kellett hozni az Amaliada tér melletti területről, mert egyelőre nincsenek meg a szükséges papírok, de hamarosan visszakerül a régi helyére, vagy - ahogy abban Barbara reménykedik - egy kicsit közelebb az autóúthoz, hogy a Beloianniszban kirándulók is könnyebben észrevegyék az új látványosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!