Bulvár

2011.09.02. 21:56

Megkerült Yvonne, a szökött sztár tehén

"Feladta" magát Yvonne, a szarvasnak állt szarvasmarha, amely után hónapokon át folyt hajtóvadászat Németországban és Ausztriában.

MTI

A tehén nem egyszerűen besétált egy mühldorfi gazda földjére, hanem egyenesen "beugrott" hozzá, átszökkenve a legelő karámfalán, és csatlakozott a gazda legelésző marháihoz. Füligazolványa - mondhatni marhaszemélyije - alapján egyértelműen sikerült azonosítani.
   
"Nyilvánvalóan megelégelte a magányt" - állt a mühldorfi önkormányzat pénteki sajtónyilatkozatában, merthogy a testület a hetek óta tartó országos érdeklődés okán kiemelten foglalkozott Yvonne-nal.

A nemcsak német "celebbé", hanem egyenesen világsztárrá előlépett tehén egy éve, hogy megszökött a "halál torkából", egy vágóhídról. A bajor erdőkben csatlakozott egy szarvascsapathoz, amellyel azután ideje javát töltötte. Turista szemtanúk beszámolói szerint a marha szarvasnak hitte magát, ám énképe immár úgy tűnik teljesen rendbejött, mivel végül tehenekhez csatlakozott.
   
Yvonne szökése után nem sokkal csaknem "elütött" egy rendőrautót, magatartását pedig kiszámíthatatlannak ítélték, ezért aztán a mühldorfi hatóság közveszélyesnek nyilvánította a tehenet és engedélyt adott vadászoknak, hogy agyonlőjék.
   
Erre aztán akcióba lendültek az állatvédők is, hogy megelőzve a tragédiát, élve fogják be Yvonne-t, amihez marhacsalétkeket is használtak. Először Yvonne legjobb barátnőjét, az ugyancsak tehén Waltraudot terelték az erdő szélére és bőgették, hogy hívja ki Yvonne-t, utána borjával, Waldival mesterkedtek lépre csalni, ám sikertelenül. Végül bevetették a "nagyágyút", Ernstet, azaz Ernőt, a tenyészbikát, ám "kibikázni" sem sikerült Yvonne-t az erdőből.
   
E hét közepén aztán győzött Yvonne: a hatóság lefújta a hajtóvadászatot, visszavonta a lőparancsot Yvonne ellen, és már csak egyetlen bajor vadász feladata volt a tehenet becserkészni, de ő is csak kábító lövedéket használhatott volna.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!