Bulvár

2010.05.14. 05:30

Meghalt egy fiatal a Facebook-parti után

Nantes - Lezuhant egy hídról és meghalt egy fiatalember Nantes-ban a Facebook közösségi portálon szervezett egyik tömeges - közel 10 ezer résztvevővel tartott - koktélparti után hazatérőben - közölték csütörtökön a nyugat-franciaországi város hatóságai.

MTI

A szerencsétlenül járt 21 éves férfi volt a közösségi portálon Facebook aperitifs néven szervezett, az elmúlt félévben gomba módra szaporodó nagyszabású szabadtéri koktélpartik első halálos áldozata.
"Ennek véget kell vetni. Ez nem parti, az emberek, közöttük 15 éves fiatalok, teljesen tönkreteszik magukat" - mondta Jean-Marc Ayrault, Nantes alpolgármestere az RTL rádiónak. 
A 21 éves ittas férfi a fejére zuhant, amikor leesett a hídról levezető lépcsőn.

A hasonló partik igen népszerűek Franciaország-szerte, és gyakran tömeges ivászatba fordulnak, nem kevés fejtörést okozva a jelenség ellen küzdő hatóságoknak. 
A dél-franciaországi Montpellier-ben tartott másik szerdai partin mintegy 11 ezren vettek részt. A Facebook aperitifis honlapja szerint a következő óriás koktélpartit a párizsi Mars mezőre szervezik május 23-ára. A nantes-i hatóságok, akikkel a szervezők nem egyeztettek, szerda estére szeszszállítási és árusítási korlátozást rendeltek el, de a hatalmas tömeg miatt nem tudtak a rendelkezésnek érvényt szerezni.
 Tűzoltók és mentők a nantes-i partin 93 embert szedtek össze, 57-et közülük kórházba szállítottak. Negyvenkét embert kábítószer árusítása, lopás és erőszak miatt vettek őrizetbe. Egy rendőr könnyebben megsérült - közölte a nantes-i prefektúra.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!