Bulvár

2009.07.20. 13:59

Lenyisszantották a péniszét, félmillió eurós kártérítést kap

A bukaresti főpolgármesteri hivatalnak félmillió euró - hozzávetőleg 133 millió forint - értékű kártérítést kell kifizetnie egy 40 éves román férfinak, akinek a hímvesszőjét egy orvos tévedésből levágta.

feol.hu

A baleset 2004-ben történt. Az urológus sebész egy heredeformálódást akart kiigazítani az akkor még csak 34 éves betegén, amikor egyszer csak hatalmába kerítette a pillanatnyi elmezavar, és lenyisszantotta páciense péniszét.
A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a bíróság félmillió eurót kitevő kártérítést ítélt meg a kárvallottnak. Mivel az orvostól időközben megvonták a szakmagyakorlási jogot, jövedelme elenyésző: a kártérítés kifizetésének kötelezettsége így a bukaresti kórház tulajdonosára, a főpolgármesteri hivatalra hárult.
A hivatal illetékesei bejelentették: megegyeztek az áldozattal, hogy csak részletekben folyósítják a kártérítést, így 2009-ben 200 ezer eurónak megfelelő összeget fognak átutalni a péniszamputáció áldozatának.
A hivatal, amelynek hatáskörébe több bukaresti kórház is tartozik, tárgyalásokat folytat biztosítási társaságokkal, hogy hasonló orvosi műhibák esetén ők fedezzék a kártérítési költségeket.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!