Bulvár

2009.04.23. 08:54

Kórosan sovány modell botránkoztatta meg a zsűrit

FMH - A fürdőruhás bemutatkozás sokkolta a szakértőket: a Miss Universe egyik ausztrál versenyzője olyan kórosan sovány volt, hogy minden csontja kilátszott. Az orvosok és dietetikusok egy emberként hördültek fel a látványtól.

feol.hu

A 19 éves sydneyi modell, Stephanie Naumoski több mint hétezer jelentkező közül került a Miss Universe ausztrál fordulójának 32 versenyzője közé. A kiválasztottak épp az "egészséges, arányos testfelépítést" propagálták volna a fináléban, ám a 180 cm magas 49 kilós Naumoski bikinis megjelenése olyan megdöbbenést váltott ki, hogy csütörtökre parázs vita kerekedett belőle az ausztrál sajtóban.
 "Alultápláltnak nevezhető, és biztos, hogy megnézném, mit eszik, hogy megbizonyosodjak, nem szenved-e valamilyen táplálkozási rendellenességben. Vérvizsgálatra, étkezési analízisre és teljes felülvizsgálatra van szüksége" - állította fel a diagnózist Melanie McGrice dietetikus.
Deborah Miller, a szépségverseny igazgatója azzal érvelt, hogy a modell alkatilag ilyen sovány, mert macedón származású: "Nyúlánk és karcsú a testük, kicsik a csontjaik. Ilyen típusúak, ahogy az ázsiai lányok zömmel apró termetűek."
Susie Burrell étkezési szakértő azonban a Herald Sun napilap kérdésére cáfolta, hogy létezne "macedón testtípus".
Az ausztrál orvosok képviseletében megszólaló Rosanna Capolingua viszont Naumoski megdöbbentő, 15,1 testömeg-indexére (BMI) utalva leszögezte, hogy a versenyben kötelezővé kéne tenni a legalább 20-as BMI-t. (Alultápláltságról 18 BMI alatt beszélnek a szakértők.)
Capolingua különösen azt tartotta veszélyesnek, hogy egyes fiatal nők azt gondolhatják, ez a soványság normális, holott nyilvánvalóan nem az.
Naumoski egyelőre nem volt hajlandó megszólalni az ügyben.
Az ausztrál győztes végül a húszéves Rachel Finch lett, aki augusztusban a Bahamákon versenyez tovább a Miss Universe címért.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!