Bulvár

2009.07.01. 18:32

Jackson kizárta végrendeletéből volt feleségét

FMH - Michael Jackson egy 2002-ben fogalmazott végrendeletében - amelyet szerdán nyújtottak be egy Los Angeles-i bíróságon - családjára hagyta vagyonát, volt feleségét kizárta az örökösök közül.

feol.hu

Az 50 éves korában váratlanul elhunyt énekesnek az volt a végakarata, hogy vagyona egy olyan családi alap kezelésébe kerüljön, amelynek anyja és három gyereke a kedvezményezettje.
A popsztár úgy rendelkezett, hogy gyerekei - a 12 éves Prince Michael I, a 11 éves Paris Michael Katherine és a 7 éves Prince Michael II - gyámja anyja, a most 79 éves Katherine Jackson legyen. Azt is megjelölte, hogy ha anyja erre nem lenne hajlandó, akkor a gyámságot barátja, Diana Ross énekes kapja meg.
A múlt héten hirtelen szívmegállásban meghalt szupersztár a Michael Jackson Családi Alapra hagyta vagyonát, és az 5 oldalas végrendeletben külön kitért arra: szándékosan nem gondoskodik volt feleségéről, Deborah Rowe Jacksonról. Ő szülte Jackson két idősebb gyerekét, 1996 és 1999 között volt az énekes felesége; a harmadik gyerek anyja nem ismert.
    
Michael Jackson John Branca Los Angeles-i ügyvédet, aki hosszú időn keresztül az énekes jogi tanácsadója volt, valamint John McClain zenei menedzsert, a család régi barátját és Barry Siegel könyvelőt nevezte meg a végrendelet végrehajtóinak, utóbbi 2003-ban lemondott erről a szerepről.
Jackson végakarata sok találgatás tárgya volt az énekes csütörtöki halála óta. A popsztár egyes becslések szerint 1 milliárd dollárra rúgó vagyont hagyott hátra, részleges tulajdonában voltak a Beatles együttes számai és saját dalai is, ugyanakkor állítólag 500 millió dolláros adósságot halmozott fel.
Branca és McClain közölte: Jackson végakaratának teljesítése során mindent megtesznek a gyerekek jövőjének biztosításáért, valamint az énekes rendkívüli örökségének ápolásáért.

A Jackson-család közben tervezi az énekestől való búcsúzást. Korábban szó esett arról, hogy a rajongók esetleg pénteken személyesen is búcsút vehetnének Michael Jacksontól a kaliforniai Neverland álombirtokon. Szerdai értesülés szerint azonban ez csak terv maradt, és a temetésre valószínűleg Los Angelesben fog sor kerülni; a család még nem mondta ki a végső szót ez ügyben.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!