Bulvár

2012.03.27. 16:06

Harry Potter kalandjai e-könyvben is kaphatók

Végre a Harry Potter-regényfolyam is olvasható elektronikus könyvként!

MTI/AP

J. K. Rowling hétkötetes munkája e-könyvben és digitális hangoskönyvként is megvásárolható a szerző Pottermore honlapján - jelentették be kedden a honlap alkotói.

A regények jelenleg angolul kaphatóak, az amerikai és az angol kiadásban. Az e-verziók ára 4,99 font, az egyes epizódok hangoskönyvei pedig 17,99 fontos áron rendelhetők meg. A honlap tájékoztatása szerint a következő hetekben a francia, spanyol, olasz és német verziókat is hozzáférhetővé teszik.

A köteteket e-formátumban csak a honlap árusítja, az elektronikus változat kompatibilis a legnépszerűbb e-könyvolvasókkal, mint az Amazon Kindle- vagy a Sony Readerje, emellett a táblagépeken és mobilokon is olvashatók.

A varázslósagából világszerte 450 millió példány kelt el, de Rowling sokáig ódzkodott a nyomtatott kötetek digitális kiadásától. Tavaly árulta el, hogy a regényeket a Harry Potter varázslóvilág alapján felállított internetes interaktív oldalon teszik majd hozzáférhetővé e-könyv alakban.

A honlap, amely a Harry Potter virtuális enciklopédia elemeiből, számítógépes játékokból, közösségi hálózatból és online boltból épül fel, április elején kapcsol teljes üzemmódba.

A Potter-sorozat befejező kötete, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2007-ben jelent meg nyomtatott kiadásban. Rowling, aki kizárta, hogy újabb folytatást írjon a varázslófiú történetéhez, februárban árulta el, hogy egy felnőtteknek szóló regényen dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!