Bulvár

2016.09.30. 13:43

Ha öreg, azért, ha fiatal, azért érdemes örökbe fogadni - íme négy otthonra vágyó

Székesfehérvár – A legtöbb ember úgy gondolja, kölyköt örökbe fogadni remek dolog, de nincsenek tisztában az ezzel járó felelősséggel. Idős állatot magunkhoz azonban még ennél is felemelőbb érzés!

S. Töttő Rita

Cuki kölyök, fogadjuk örökbe – gondolják sokan, pedig a kicsiknek sokkal több odafigyelést igényel a felnevelésük, a személyiségük pedig úgy alakul, ahogyan a gazda alakítja.

– Nevelni, tanítani kellene őket, biztonságot adni nekik, hogy nyugodt, jó idegrendszerű állatok legyenek. Sajnos a beérkező 1-1,5 év közötti állatoknál látjuk, hogy mennyire nem figyelnek oda ezekre a dolgokra. Az állatoknak szabályokra van szükségük, amikor ez elmarad, akkor leadják őket, mert neveletlenek, majd szeretnének egy újabb kölyköt – világít rá a nehézségekre Krepsz Gyöngyi, a Herosz fehérvári menhelyének vezetője, aki szerint az idős állatok örökbe fogadása szintén nagy felelősség, de nagyon nemes feladat is. Bármikor előjöhet egy betegség, ami költséges kezelést igényelhet, s lehet, az állat csak néhány évig fog velünk élni.

De ha valaki csak egyszer megtapasztalja, milyen csodálatosak ezek a bölcs, idős állatok, akkor megérti, hogy ez eltörpül mindamellett, amit az állattól kapnak.

Itt van például Drompi, a 14 éves ivartalanított kan, szetter, retriever jellegű keverék. Nyugodt, elbűvölő kutya, hálás mindenért, a rövid sétákat nagyon élvezi, a végén odabújik hozzánk és megköszöni. Az utcáról fogadta be egy idős néni, de ő ekkora kutyát már nem tud vállalni.

Drompi Fotók: Herosz

Dollár pedig egy 4 hónapos keverék kan, hosszú, magas tacskónak mondhatnánk. Ő az apukájával érkezett az utcáról, akinek kiköpött mása. Eleven, játékos kölyök, sokat kell még tanulnia.

Dollár

A cicáknak is nagyon nehéz otthont találni: itt van például Molly, a 8,5 éves ivartalanított nőstény, házimacska és perzsa keverék. Nagyon aranyos, a kicsit hosszabb szőrétől olyan szép kerek a feje. Kedves, barátságos cica, Még hízókúrán van, mert nagyon soványan érkezett az utcáról.

Molly

Spock pedig az utcai macskaetetés áldozata. Egy cégnél született testvéreivel és társaival, az élelmen kívül semmit nem kaptak. Betegen került egy önkénteshez ideiglenes gondozásba. Kis vadóc volt az elején, de mára már egy tüneményes, bújós kölyök. Nagyon sok gondoskodást igényel ez a három hónapos kandúr. Csak lakásba adják.

Spock

Mindegyik Heroszos „mentvény” oltása rendben van, a két kölyköt ivartalanítási kötelezettséggel adják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!