Bulvár

2012.04.28. 11:58

Gyűlölte melleit, átoperáltatta magát a fehérvári nő – ma Dávidként él

A harmincas éveiben járó Kovács Dávid ugyan Szilviként született, lányként, nőként nőtt fel, édesanya lett, ám mégis úgy érezte, nem igazi énjével, testével éli mindennapjait. Ezért átoperáltatta magát.

zaol.hu

Százezer emberből átlagosan 5–8 transzszexuális. Azaz: férfi aggyal női testben kell élniük, vagy fordítva. A transzszexuálisoknak teljes identitászavaruk van született nemükkel kapcsolatban. A reájuk szabott sors óriási terhet jelent számukra, ami elől nem egy közülük az öngyilkosságba menekül. Pedig van más út is, a nemi átalakító műtét.

A különleges és bizony, egyáltalán nem veszélytelen operáció egyik hazai mestere a letenyei születésű Tizedes György plasztikai sebész, a pécsi Da Vinci Magánklinika orvos-igazgatója, akinek egyik páciense egy székesfehérvári nő, aki ma már férfiként éli napjait.

Kovács Szilvia már gyermekkorában sem tudott megbékülni nemével, nem érezte lánynak magát.

-  Már 5 évesen éreztem, hogy hiába hívnak Szilvinek, nem az vagyok. Amikor az oviban kíváncsiskodtunk, hogy kinek van kukaca és kinek puncija, akkor jöttem rá, hogy én nem azzal rendelkezem, amivel kéne – mesélte Dávid. – Odamentem a szüleimhez, és mondtam nekik, hogy fiúnak érzem magam, mire az egész család kinevetett, sőt, páran be is szóltak, hogy majd akkor a kutya izéjét rád varrjuk. Poénnak szánták, de engem igen bántott, nagy törést okozott belül, a lelkemben. Anyám hosszú hajat, meg copfokat erőltetett rám, sírva könyörögtem, hogy vágja le. Aztán egyszer csak elkezdtek nőni a melleim... Rettenetes volt, öngyilkos akartam lenni, fásliztam, úgy szorítottam vissza őket, hogy ne látsszanak. Elmentem cselgáncsozni is, hogy még izmosabb legyek, és legyen indokom arra, miért vágom le a hajam, a sportra fogtam. Anyám azonban nem tudta elfogadni a tagadhatatlanul furcsa helyzetet.

Szilvia legfőbb lelki támasza később testvére, Lívia lett, aki azért támogatta, mert látta, mennyire szenved eredeti nemétől, és micsoda változást jelentenek számára a műtétek.

A nemi átalakító műtét hosszadalmas és fájdalmas beavatkozás- sorozat, több operációból áll. Az elsőre 2010 októberében került sor, az orvosok amputálták Szilvia/Dávid melleit, kivették a méhét és a petefészkét. Kapott péniszt, heréket, így, immáron Dávidra változtatva nevét, boldog a lányával, Viviennel, aki otthon még most is anyának szólítja őt.

A teljes cikk ide kattintva olvasható, a zh-online.hu-n!

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!