Bulvár

2012.02.01. 13:10

Ez a legszomorúbb dal!

A REM Everybody Hurts című számát szavazták meg minden idők legdepressziósabb dalának egy brit közvélemény-kutatás résztvevői.

MTI

A The Daily Telegraph online beszámolója szerint a felnőttek (fiatalok és az idősebb korosztályok) körében végzett felmérést David King színházi producer kezdeményezte, aki a zene hatását kutatja.

A szavazatokból kibontakozó sorrend alapján a húsz szomorú dal toplistáját a feloszlását 30 év működés után tavaly bejelentett amerikai REM száma vezeti, utána Elton John Candle in the Wind című dala következik, majd a The Living Years a Mike and the Mechanicstól. Az első ötbe még Whitney Huston I Will Always Love You és a Nothing Compares to You című Prince-szerzemény jutott be Sinead O'Connor előadásában.

A felmérésből kiderült, hogy a szomorú dalok a férfiakat is megríkatják: tízből hét szeme könnyezik, ha ilyet hall. A megkérdezett nők 90 százaléka elismerte, hogy egy érzelmes dal hallatán sírva fakad. A fájdalmas nóták ötből egy nőt biztos könnyekre fakasztanak.

Az is számít ugyanakkor, milyen környezetben csendül fel a szomorú szám. Az autórádióból hallható dallamok hatása kisebb: a férfiak 23 százaléka, a nők 33 százaléka könnyezik a volán mögött - ismertette a telegraph.co.uk. A cikk arra nem tért ki, hányan vettek rész a felmérésben.

Videó - REM: Everybody Hurts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!