Bulvár

2012.03.19. 19:43

Eurovíziós Dalfesztivál: bemutatták Engelbert Humperdinck dalát

Egy nyugodt hangvételű szerelmesdallal tör győzelemre a májusi bakui Eurovíziós Dalfesztiválon a Nagy-Britanniát képviselő Engelbert Humperdinck, aki 75 évével a dalfesztivál történetének legidősebb résztvevője.

zaol.hu

A Love Will Set You Free (A szerelem szabaddá tesz) című számot hétfőn mutatták be Londonban.

A Grammy-díjas Martin Terefe szövegíró és a You're Beautiful című James Blunt-sláger társszerzője, az Ivor Novello-díjas Sacha Skarbek által írt dalt a többi közt Nelly Furtado popsztárral együtt dolgozó James Bryant kíséri gitárral.

"Ezzel a dallal jó esélyem van a győzelemre. Nagyon büszke vagyok rá, és a nemzet támogatását magam mögött tudva készen állok - és örömmel lépek fel - az Eurovíziónak nevezett szellemvasútra" - mondta az énekes, akinek benevezése a versenyre világszerte nagy meglepetést keltett.

A dal klipjét Londonban, Los Angelesben és Nashville-ben forgatták.

Nagy-Britannia legutóbb 1997-ben nyert Eurovíziós Dalfesztivált a Love Shine A Light című számmal, amelyet a Katrina And The Waves adott elő.

A romantika királyaként is emlegetett Engelbert Humperdinck eddigi csaknem fél évszázados pályafutása során több mint 450 millió lemezt adott el, legnagyobb sikerét 1967-ben aratta Release Me című dalával.

Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!