Bulvár

2009.11.03. 16:25

Drága hazugság Winslet tornájáról

FMH - Mintegy nyolc millió forintnak megfelelő összegbe fájt egy brit lapnak az a rágalmazás, amely szerint Kate Winslet hazudott arról, mennyit tornázik...

MTI

Elfogadta a 25 ezer fontos (közel 8 millió forint) kártérítést az Oscar-díjas Kate Winslet, akit azzal rágalmazott meg egy brit lap, hogy hazudott arról, mennyit tornászik. Egy londoni bíróságon kedden született meg a döntés az ügyben. A tárgyaláson Winslet nem jelent meg.
    
A 34 esztendős brit színésznő, a Titanic és A felolvasó sztárja a The Daily Mailt perelte be egy januári cikkéért, amely arra utalt, hogy bár Kate Winslet ellenzi a drasztikus fogyókúrát, mégsem járt tornászni, csak 20 perceket edzett otthon naponta.
"Örülök, hogy a Mail bocsánatot kért valótlan állításai miatt" - fogalmazott Winslet közleményében, és hangsúlyozta: különösen  érzékenyen érintette, hogy éppen a testedzéssel kapcsolatban gyanúsították meg hazugsággal. 
"Szilárdan hiszem, hogy arra kell bátorítani a nőket, olyannak fogadják el magukat, amilyenek, tehát amikor azt sugallták, hogy hazudok, elfogadhatatlanul vádoltak képmutatással" - szögezte le a színésznő.
Rachel Atkins, Winslet ügyvédje azt is elmondta a bíróságon, hogy a színésznő filmjeiből való meztelen képeivel illusztrált cikk támadó hangnemben íródott.
A lap már szeptemberben közzétette bocsánatkérését, amelyben kijelentették, hogy Winslet nem hazudott a testedzéséről. Egyúttal beleegyeztek, hogy kifizessék a kártérítést és a perköltséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!